Nacionalista Sporttábor - MilSim a középpontban (videó és képgaléria)

Augusztus második felében bonyolította le Mozgalmunk a Nacionalista Sporttábort, mely idén is méltán viselte "a nyár leghosszabb hétvégéje" eposzi jelzőt.


 

 

Az elmúlt néhány esztendő táborai úgy alakultak, hogy az eredeti séma megőrzése mellett, melynek értelmében több sportágba engedünk betekintést, mégis voltak hangsúlyosabb pontok. Volt év, amikor ez a küzdősport volt, volt amikor a túrázás.

 

 

A megnyitó keretei közt egy perces néma csenddel tisztelegtünk a kiváló sportember Szabó Sándor előtt, akit épp a tábor előtti napokban szolgálatteljesítés közben gyilkolt meg egy bedrogozott cigány.

Természetesen idén is széles spektrumon mozogtak a programok és igyekeztünk újdonságoknak is teret engedni.

Ide tartozik egy kyo-s alapokon nyugvó kézitusa, mely kifejezetten utcai, önvédelmi szituációkban állja meg a helyét. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Betyársereg tagjának, aki betekintést engedett számunkra ebbe a világba.

 


 

 

 

 

Mivel néhány legionárius bajtársunk beleásta magát a brazil jiu jitsu rejtelmeibe több edzés is megvalósult ennek szellemében.

 

 

 

  

 

 

Szintén az újdonságok körébe tartozott egy saját testsúlyos edzés, melyet egy olyan bajtársunk tartott, aki visszatérő résztvevője a sporttábornak.

 

 

 

 

 

Idén viszont a központi témát az úgynevezett MilSim vonal adta, melynek keretei közt sor került több akadálypálya teljesítésére, szituációs feladatok megoldására airsoft eszközökkel és nem kevés túrára, melyet az időjárási szélsőségek nehezítettek. Ha nem a magas páratartalom és hőség keserítette meg a résztvevők életét, akkor a monszun-szerűen szakadó eső, a bakancsra ragadt több kilónyi sár, és hol az izzadságtól, hol az esőtől átázott túraruhák.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szervezői szempontból külön öröm volt, hogy a résztvevők közül sokan első alkalommal érkeztek a táborba, ráadásul az eddig jellemző 20-25 év körüli átlagéletkor is jelentősen lecsökkent.

 

 

Amikor néha egymásra néztünk a szervezőkkel egy-egy embert próbáló nap végén, esetleg húzósabb gyakorlat után, és feltettük a kérdést, hogy "Túltoltuk?", akkor mindig előkerült egy fiatal srác, vagy éppen lány és csillogó szemekkel közölte, hogy soha nem gondolta volna, hogy egy olyan pincerendszeren kell végig futnia, ahol bokáig áll a víz, és a denevérek fürtökben lógnak a plafonról, szóval nagyon hálás, mert hatalmas élmény volt számára.

 

 

Mivel mi szervezők, már néhány sporttáboron, és számos hasonló eseményen túl vagyunk, vannak olyan apróságok, amik nekünk már fel sem tűnnek, de a fiatalok számára szintén nagy élmény egy romos épületben éjszakázni, és váltott tűzőrség mellett várni a hajnalt.

 

 

Zárógondolatként egyrészt szeretnénk köszönetet mondani minden külsős edzőnek és oktatónak, akik ellátogattak a sporttáborba, minden olyan legionáriusnak, akik akár a logisztika, akár a "hadtáp" biztosítása terén segítséget nyújtottak, és nem utolsó sorban gratulálunk minden résztvevőnek, akik teljesítették a 2023-as Nacionalista Sporttábort.

 

 

 

Másrészt a jövőre nézve le kell vonnunk azt a következtetést, hogy minden rendezvény életben, ami ciklikusan ismétlődik, eljön a pillanat, amikor a szervezőknek el kell engedniük a jól megszokott rutint, és újítaniuk kell. Természetesen minden évben törekedtünk arra, hogy ne az előző tábort másoljuk, változatosak voltak a programok, több alkalommal költöztünk új helyszínre, de a gerincét tekintve kialakultak bizonyos reflexek az elmúlt több mint fél évtized alatt. Tehát, úgy döntöttünk, hogy jövőre teljesen új alapokra helyezzük az eseményt, és az eddigiektől eltérő jelleggel, eltérő körülmények közt szervezzük meg. Egy dolgot már most megígérhetünk: Könnyebb nem lesz, de az értékét pont ez adja meg.

 


A tábor zárása, elismerő oklevelek átadása.


További képek:

Minden napunk ugyanazzal a reggeli tornával kezdődött, melybe változatosságot egyedül a szériaszám emelése hozott. Futás, jumping jack, fekvőtámasz, guggolás.

 

Ezúton mondnunk köszönetet bajtársunknak a Skins4Skins Hungary-ből, aki évek óta az állóbunyós edzések felelőse a Nacionalista Sporttáborban.

 

 

 

Légió Hungária

 

Ha tetszett a beszámoló kövesd be A Sport Mindig Honvédelem Telegram csatornát, ahol számos hasonló tartalommal találkozhatsz.

 

Kapcsolódó:

 

#Kihívás1956