Kövesd a lángot! - tisztelgés antibolsevik szabadságharcunk hősei előtt

Tüntetés 2023-10-22

Időpont: 2023. 10. 22. (vasárnap) 16:30
Gyülekező: Budapest, Pollack Mihály tér, Múzeum utca felőli oldala.

Információk csatlakozni szándékozó szervezeteknek:

Minden bajtársi szervezetet megkérünk, hogy az alábbi mail címen, október 21-ig bezárólag jelezze csatlakozási szándékát az eseményhez, külön feltüntetve, hogy kíván-e zászlót/molinót hozni, esetleg koszorúzni: info@legiohungaria.org

Figyelem! Az alábbi viselkedési és megjelenési irányelvek be nem tartása a megemlékezésről való kizárást von maga után:

- A hatályos magyar jogszabályok értelmében az esemény egy résztvevője sem takarhatja el az arcát, nem viselhet tiltott önkényuralmi jelképeket, illetve nem jelenhet meg katonai egyen/formaruhában. Ha azt tapasztaljuk, hogy a rendőrség indokolatlanul, olyanokkal szemben intézkedik, akik felhívásunknak eleget téve jelentek meg a rendezvényen, minden jogi segítséget meg fogunk adni.
 

- Minden résztvevőt nyomatékosan megkérünk, hogy fokozottan ügyeljen megjelenésére. Fiatalos és erőteljes összképre törekszünk, de ez nem egyenlő az igénytelenséggel és a túlzásokkal. Példának okáért: A karácsonyfa jelleggel feldíszített dzsekikkel, illetve a nyakunk köré tekert zászlókkal, sőt a bakancsba gyűrt farmernadrággal sem. Nemzeti jelképeink többre hivatottak, minthogy eltúlzott, karikatúrába hajló összkép kiegészítői legyenek. Mindenkit arra kérünk, hogy fekete vagy legalábbis sötét ruházatban érkezzen, az egységes megjelenés érdekében, illetve a szabadságharc hősei előtti tisztelgés okán egy lyukas, piros, fehér, zöld karszalagot vegyen fel. 
 

- Alkohol fogyasztása/alkoholos befolyásoltság azonnali kizárást von maga után.
 

- A megemlékezés teljes ideje alatt tilos a dohányzás.

- Magánszemélyként bárki részt vehet a rendezvényen, aki egyetért annak céljával, azonban politikai pártok népszerűsítése, jelképeik ruházaton való megjelenítése nem megengedett!
 

- A rendezvény alatt mindenkit arra kérünk, hogy a rendezők instrukcióinak megfelelően álljon be a sorba, és az esemény végéig ne hagyja el helyét. Aki ezt nem hajlandó betartani, vagy egészségügyi okokból nem tudja, azt megkérjük, hogy ne vegyen részt a megemlékezésen.
 

- A sajtó képviselőivel csak a rendezők kommunikálhatnak.
 

- A rendezők bármely utasításának be nem tartása azonnali kizárást von maga után.

A megértést és együttműködést köszönjük! 

Felszólalók:
Retkes Tamás (történész és író)
Tyirityán Zsolt (Betyársereg vezető)
Incze Béla (Légió Hungária vezetőségi tag)

Zenei közreműködők:
Sziva Balázs és Kovács Richárd (RomEr)


A megemlékezés után kerül sor a RomEr “Itthon vagyunk e földön” ünnepi koncertjére, illetve az Oi-Kor 40 éves jubileum fővárosi állomására. A megemlékezésről mindenkinek lesz elég ideje kényelmesen átérni a koncert helyszínére. További információk a rendezvényről és jegyelővétel a HIVATKOZÁSRA kattintva találhatók.

 

 

Légió Hungária

 

Kapcsolódó:

 

#Kihívás1956

 

A hősök sírjainál - képes beszámoló a 2022-es október 23-i megemlékezésünkről

A hősök sírjainál - videó a 2022-es október 23-i megemlékezésünkről