Hősök Útja

Információk

Megnevezés:
Hősök Útja
Időpont:
2022.02.11., 19:00 h
Kategória:
Megemlékezés

Részletek

Az elmúlt három évben szokásteremtő céllal igyekeztünk olyan módon megemlékezni a kitörésről Budapesten, hogy az méltó és látványos is legyen. Idén negyedik alkalommal is elindul a Fénylánc a Kapisztrán szobortól, hogy egészen a Széna térig egy-egy mécsessel emlékezzünk azokra a bátor katonákra, akik az életük árán is igyekeztek áttörni a szovjet ostromgyűrűn.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is várjuk minden barátunkat, bajtársunkat, aki szeretne egy vagy több mécsessel hozzájárulni a Hősök Útjának fényárba borításához.

A fényláncot az idei évben február 11-én, péntek este 19.00-kor fogjuk elindítani a Kapisztrán térről. Aki később érkezik, keresse meg a lánc végét és igyekezzen onnan folytatni azt.


A csatlakozókat arra kérjük, hogy fedett, fehér színű mécsest hozzanak magukkal. Ezekre lehet szervezet vagy szurkolói csoport matricáját is ragasztani. Az esemény kegyeleti megemlékezés, ennek megfelelően az alkohol fogyasztás és az illuminált állapot kizáró ok a részvétel alól. Ne üljünk fel a várható szélsőbalos provokációknak. Amennyiben valaki nem odaillő, vagy egyenesen ellenséges viselkedést tapasztal, forduljon Mozgalmunk valamely közelben tartózkodó tagjához.

Emlékezzünk együtt 2022. február 11-én este 19 órakor Budapest hős védőire, lobogjon értük a láng, mely jelezi, hogy cselekedetük nem volt hiába való, és a fény mindig diadalmaskodik a sötétség felett!

 Légió Hungária

 

Kapcsolódó:

Becsület Napja