Nyomtatás

"Ma nem a fizikai bombáktól kell félnünk, hanem a szellemi bombázástól, ami nem is kifejezetten ránk, hanem főként gyermekeinkre veszélyes. A háttérhatalom ami uralkodik a világon, mint már próbálta, most is el akar pusztítani mindent, ami a normalitást képviseli."

 


2021. április 10-én megemlékeztünk Győr városának 1944. évi angolszász légi terrorbombázásáról. A szervező C18 Hungary mellett a társszervező Légió Hungária GYMS megyei divíziója és a Zöldinges Világnézeti Műhely is részt vett az eseményen, melyet a korlátozásokat betartva és az eredetileg tervezetthez képest alacsonyabb létszám ellenére is méltó módon sikerült megtartani.Az időjárás szerencsére kedvezett nekünk, így két hosszabb bajtársi beszéd is elhangzott, majd a Himnusz eléneklése után az ünnepség végén az emlékműnél mécseseket helyeztünk el tiszteletünk kifejezéseként.A múltidézés hűen és pontosan lefestette az akkori kilátástalannak tűnő helyzetet, ahogy az egyik bajtársunk, H. Ákos beszédében is elhangzott:

"A Vagongyár és a Révfalusi víztorony mellett súlyos találatot kapott a Torkos kastély is, ami sok asszonynak és gyermeknek biztonságot nyújtó menedéke volt. A kastély, ami túlélte a történelem megpróbáltatásit, a 600 kilós bomba telitalálata után a benne tartózkodók sírboltjává vált. A mentést nehezítette, hogy a repülők elszórtak néhány időzített bombát is, ezzel veszélyeztetve a mentőalakulatok munkáját. Sok tanú elmondása szerint hallani lehetett a törmelékek alá szorult gyerekek és nők kétségbe esett sírását és kiabálását, de ez a 3. napon elhalkult...
...
A Győrt védő légi és légvédelmi erő hősies helytállásának illetve a légvédelmi tervek betartásának köszönhetősen viszonylagosan kevés áldozata volt a támadásoknak. Az ő példájukat kell követnünk, mikor még a kilátástalan harcban is a végsőkig ki kell állnunk, hogy megvédjük családunkat, hazánkat és fajunkat. Ma nem a fizikai bombáktól kell félnünk, hanem a szellemi bombázástól, ami nem is kifejezetten ránk, hanem főként gyermekeinkre veszélyes. A háttérhatalom ami uralkodik a világon, mint már próbálta, most is el akar pusztítani mindent, ami a normalitást képviseli."Befejező gondolatként pedig másik bajtársunk, K. Gergely beszédéből is szeretnénk néhány mondatot idézni azok számára, akik nem lehettek ma jelen Győrben:

"Bajtársak, mi is mint őseink, hatalmas túlerővel nézünk szembe, mint oly sokszor már történelmünk során. Küzdelmünk mondhatni kilátástalan, de mi is, ahogy azt elődeink tették, felvesszük a keresztet és vállaljuk a magyar sorsot, kiállunk az igazságért és a jóért, mert az igazságérzetünk, a lelkiismeretünk, a szívünk ezt diktálja! Hiszek abban, hogy küzdelmünk melyet szeretettel, példamutatással, áldozatvállalással vívunk, nem hiábavaló, mert a végén a fénynek győznie kell a sötétség felett, hiszen a fény maga az, amit mi képviselünk: az Élet!"

 

Légió Hungária

 

Kapcsolódó:

Festung Budapest 2021 - videó, képek

Aki a múltat uralja, alakítja az emlékezetpolitikát - videós, képes beszámoló a Kitörés Emléktúráról

Magasra csaptak a lángok - videós, képes beszámoló a Hősök Útjáról