Hat éve, hogy nem halljuk azokat a bizonyos „rózsaszínű tapsokat”. Hat éve, hogy bajtársunk, „Gyurimester”, 2014. július 10-én egy tragikus vonatbaleset következtében eltávozott sorainkból és a Hadak Útjára lépett.
 
Idén egy napra azonban újra velünk lehetett. A debreceni köztemetőben tartott megemlékezésen volt, barátainak humoros történetei által, valamint a klasszikus Titkolt nóták felcsendülésének következtében az esti bajtársi találkozón, ahol "ököl újra az ökölnek köszönhetett".
 
 
Mozgalmunk Hajdú-Bihar megyei divíziója ez évben ugyanis a megváltozott körülmények ellenére újra, második alkalommal is megrendezte a Cseresznye Gyuri Emléknapot, ahol körülbelül nyolcvan bajtársunknak adatott meg a lehetőség, hogy fejet hajtsanak, és egy szál virággal vagy mécsessel róják le tiszteletüket Gyuri előtt.
 
 
 
A debreceni köztemetőben tartott megemlékezés hangulata és szellemisége, a végső nyughelyénél hallható személyes és bensőséges beszédekkel, továbbá a sírhoz való fegyelmezett vonulással és a „Vagyunk” rítussal összességében adhatta vissza Gyuri teljes énjét: Az örökké vidám mókamestert, és az eszméhez hű harcostársunkat.
 
Vonulás a temetőben.
 
Kima Norbert a Titkolt Ellenállás alapítójának, és vezetőjének, Gyuri egyik legjobb barátjának megemlékező beszéde.
 
Mozgalmunk helyi divízió vezetője Retkes Tamás nekrológját olvasta fel a megemlékezés keretei közt.
 
Mozgalmunk helyezte el elsőként koszorúját Gyuri sírjánál.
 
A Hungarian Hammerskins koszorúzása.
 
A Blood&Honour Hungary és a Fehér Törvény koszorúi kerültek még elhelyezésre a megemlékezés keretei közt.
 
Komáromi Gábor "Komcsi" sírjánál is elhelyeztük a megemlékezés virágait, illetve a résztvevők egyénileg mécsest gyújtottak a Loki legendás vezérszurkolója előtt tisztelegve.
 
 
A nap Gyurihoz méltóan jó hangulatban folytatódhatott a Loki szurkolók törzshelyén, ahol az előző évi programhoz hasonlóan a Hundriver frontembere adott akusztikus koncertet. A „Montira” ellátogatott nacionalisták egy emberként énekelték a közegünkben jól ismert slágereket, igazi bajtársias légkört teremtve ezzel.
 
 
 
 
A szervezők nevében ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a részvételt, valamint a helyi szurkolóknak, hogy ismételten biztosították számunkra a balladaest helyszínét. Örülünk neki, hogy idén a tavalyinál is többen emlékezhettünk Gyurira, és hogy emlékét van ki őrizze.  Jövőre újra találkozunk!
 
Egy székelyföldi tagjelöltünk Gyuri halálának évfordulóján elzarándokolt a Madarasi Hargitán felállított kopjafához, ahol mécsesgyújtással emlékezett meg a tragikus balesetről.
 
 
Légió Hungária
 
Kapcsolódó: